Personál

V CMO pracuje skúsený tím lekárov a zdravotných sestier pod vedením vynikajúceho očného chirurga, primára MUDr. Romana Ondreičku.

  • profile-photo

    JUDr. Eva Vidová

    riaditeľka

    V roku 1999 založila v Bratislave prvé pracovisko jednodňovej očnej chirurgie na Slovensku – Centrum mikrochirurgie oka. V roku 2002 sa stala prvou predsedníčkou Slovenskej asociácie jednodňovej chirurgie (SAJCH), ktorá združuje poskytovateľov jednodňovej zdravotnej starostlivosti zo všetkých medicínskych odborov z celého Slovenska, pričom na čele SAJCH stojí nepretržite celých 23 rokov.

  • profile-photo

    MUDr. Roman Ondreička

    primár, Bratislava / Topoľčany

    MUDr. Roman Ondreička sa od 1.2. 2018 stal primárom CMO v Bratislave, pričom ako očný chirurg pôsobí aj v CMO Topoľčany. Je vynikajúcim očným lekárom a očným chirurgom, ktorý sa špecializuje predovšetkým na operácie na prednom segmente oka, hlavne operácie sivého zákalu s implantáciou umelej vnútroočnej šošovky a transplantácie rohovky (keratoplastiky). V súčasnosti mu v počte vykonaných lamelárnych transplantácií na Slovensku patrí absolútne prvenstvo. MUDr. Ondreička je členom Slovenskej oftalmologickej spoločnosti a Českej spoločnosti refrakčnej a kataraktovej chirurgie, aktívne ovláda anglický a nemecký jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Barbora Bogdánová

    očná lekárka a odborný zástupca spoločnosti, Topoľčany

    Je absolventkou Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine, ktorú úspešne ukončila v roku 2008. V roku 2016 získala na LF SZU Bratislava atestáciu v odbore oftalmológia. V rokoch 2006 až 2016 pracovala na Očnej klinike FNsP F.D.R. v Banskej Bystrici. V roku 2016 nastúpila na Očné oddelenie NsP Topoľčany, kde pracovala až do augusta 2017. Od septembra 2017 vedie špecializovanú ambulanciu v odbore oftalmológia spoločnosti CMO,s.r.o. v Topoľčanoch. MUDr. Barbora Bogdánová sa venuje predovšetkým komplexnej diagnostike a liečbe predného a zadného segmentu oka. V tíme CMO Topoľčany je vedúcou lekárkou pre špecializovanú ambulantnú starostlivosť a súčasne aj odborným zástupcom spoločnosti. Pravidelne sa zúčastňuje slovenských aj zahraničných oftalmologických kongresov. Aktívne ovláda anglický aj nemecký jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Michaela Frtúsová

    vedúca očná lekárka jednodňovej zdravotnej starostlivosti, Topoľčany

    MUDr. Michaela Frtúsová je absloventkou Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine, ktorú ukončila štátnou skúškou v roku 2012. Od roku 2012 do októbra 2018 pracovala na Očnej klinike FN Nitra, kde sa venovala diagnostike ochorení predného aj zadného segmentu oka a zákrokom na okolí oka. Od roku 2014 sa špecializovala na diagnostiku a liečbu cievnych ochorení oka, vrátane laserovej liečby sietnice a liečby antirastovými faktormi. V decembri 2017 úspešne urobila atestačnú skúšku v odbore oftalmológia na LF SZU v Bratislave a od novembra 2018 sa stala členkou lekárskeho tímu CMO v Bratislave. V CMO Topoľčany pracuje MUDr. Michaela Frtúsová ako vedúca lekárka jednodňovej zdravotnej starostlivosti. MUDr. Frtúsová sa pravidelne zúčastňuje odborných akcií, domácich aj zahraničných kongresov pre oftalmológov. Aktívne ovláda anglický jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Tamara Štětinová, PhD.

    očná lekárka, Bratislava

    MUDr. Tamara Štětinová, PhD. je skúsená očná lekárka s atestáciou v odbore oftalmológia a pedooftalmológia. Doktorandskú skúšku absolvovala v roku 2009, pričom témou jej dizertačnej práce bola “Diagnostika tapetoretinálnych dystrofií pomocou elektrofyziologických vyšetrovacích metód”. Od roku 2002 vyučovala odbor oftalmológia na LFUK Bratislava, vrátane zahraničných poslucháčov v anglickom jazyku. Je autorkou 50 prednášok a publikácií a to tak domácich ako aj zahraničných. Od septembra 2015 sa MUDr. Štětinová stala odbornou garantkou na Slovensku jedinečného diagnostického laboratória elektrofyziologických vyšetrení, ktoré svojím vybavením patrí k špičke nielen na Slovensku. V roku 2019 sa stala aj odbornou garantkou očného tkanivového zariadenia (rohovkovej banky), na prevádzku ktorej sme získali licenciu MZ SR vo februári 2019. MUDr. Tamara Štětinová, PhD. hovorí anglicky, nemecky a maďarsky.

  • profile-photo

    MUDr. Nicol Kalinová

    očná lekárka, Bratislava

    MUDr. Nicol Kalinová pracuje v CMO od augusta 2019. Je absolventkou lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Počas štúdia absolvovala semester na nemeckej univerzite, kde sa medzi inými predmetmi venovala aj očnému lekárstvu. Skúsenosti zo zahraničných nemocníc si rozšírila aj pracovným pobytom v nemocnici v švajčiarskom Berne. V decembri 2023 úspešne urobila atestačnú skúšku v špecializačnom odbore oftalmológia. Venuje sa diagnostike a liečbe ochorení predného a zadného segmentu oka a operáciám na prednom segmente oka. Je členkou podporného transplantačného tímu primára nášho centra MUDr. Romana Ondreičku. Aktívne ovláda nemecký a anglický jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Marta Hanuliaková

    sekundárny lekár, Bratislava

    Po úspešnom absolvovaní štúdia všeobecného lekárstva Univerzity Komenského v Bratislave sa v r. 2013 začala aktívne venovať praxi a špecializácii v odbore oftalmológia vo FN Nitra. V rámci svojho pôsobenia na Očnej klinike FN Nitra sa venovala diagnostike predného aj zadného segmentu oka.Od septembra 2021 pracovala na mikrochirurgickej ambulancii a ambulancii prvého kontaktu Očnej kliniky FN Nitra. V septembri 2022 sa stala súčasťou lekárskeho tímu CMO Bratislava, kde sa okrem iného venuje diagnostike a indikácii operácie sivého zákalu , indikácii operácie rohovky a následnej pooperačnej starostlivosti pacientov.Pravidelne sa zúčastňuje slovenských a medzinárodných oftalmologických kongresov.Aktívne ovláda anglický a nemecký jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Klaudia Ivanová

    sekundárny lekár, Bratislava

    Je absolventkou LF Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. V odbore oftalmológia pracuje od r. 2022, v CMO Bratislava od septenbra 2023. Aktívne ovláda nemecký a anglický jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Katarína Kornfeld

    očná lekárka, Bratislava a Topoľčany

    Pracuje v CMO od roku 2007. Je špecialistkou najmä na refrakčnú chirurgiu excimerovým laserom, diagnostiku a liečbu ochorení rohovky, predovšetkým keratokonusu a iných ochorení rohovky. Zaoberá sa estetickou mikrochirurgiou, plastickými operáciami mihalníc a odstránením degeneratívnych zmien na okolí oka a oku samotnom, diagnostikou a liečbou glaukómového ochorenia, laserovou liečbou sietnice. Mudr. Kornfeld sa v roku 2011 stala študentkou doktorantského štúdia LF UK Bratislava. Je členkou zahraničných oftalmologických spoločností a pravidelne sa zúčastňuje ich odborných kongresov a seminárov. Aktívne ovláda anglický jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Martina Ksseibi

    očná lekárka, Topoľčany

    MUDr. Martina Ksseibi je absolventkou Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine. Od roku 1996 pracovala na Očnom oddelení NsP Topoľčany. V roku 1999 absolvovala I. atestáciu v odbore oftalmológia a v roku 2003 II. atestáciu v odbore oftalmológia. Na Očnom oddelení v Topoľčanoch sa venovala diagnostike a liečbe ochorení predného a zadného segmentu oka, predoperačným vyšetreniam a pooperačnej starostlivosti o pacientov a operačnému riešeniu traumatických zmien predného segmentu oka. . V rokoch 2014 až 2015 pôsobila ako odborný garant pre jednodňovú očnú chirurgiu v Nemocnici Bánovce 3. Súkromná nemocnica, s.r.o. Od roku 2018 pracovala na očnej ambulancii Svet zdravia Topoľčany,a.s. MUDr. Ksseibi okrem diagnostických vyšetrení vykonáva operačné zákroky v oblasti okolia oka, plastické operácie na mihalniciach.

  • profile-photo

    MUDr. Jozef Kazík

    očný lekár a očný chirurg, Topoľčany

    MUDr. Jozef Kazík je absolventom Lekárskej fakulty UK v Bratislave, ktorú úspešne ukončil v roku 2007. V roku 2012 získal na LF SZU atestáciu v odbore oftalmológia. Od roku 2007 do roku 2020 pracoval na Očnej klinike FN Nitra, kde sa venoval diagnostike a liečbe ochorení predného a zadného segmentu oka, OCT diagnostike a angiografii očného pozadia, vrátane laserovej liečby sietnice a liečby anitrastovými faktormi, vykonával operačné výkony na okolí oka. Od roku 2016 vykonáva samostatne operácie na prednom segmente oka, predovšetkým operácie sivého zákalu s implantáciou umelej vnútroočnej šošovky a liečbe úrazových stavov predného segmentu oka. Pravidelne sa zúčastňuje slovenských aj zahraničných oftalmologických kongresov. Aktívne ovláda anglický a nemecký jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Oleszja Krivszkij

    sekundárny lekár, Topoľčany

    Pracuje v CMO Topoľčany od septembra 2021. Je absolventkou lekárskej fakulty Národnej univerzity v Užhorode, ktorú ukončila štátnou skúškou v roku 2013. Od októbra 2021 je zapísaná v atestačnom programe v odbore oftalmológia. Aktívne ovláda ukrajinský, maďarský, ruský a anglický jazyk.

  • profile-photo

    MUDr. Simona Potfajová

    sekundárny lekár, Topoľčany

    MUDr. Simona Potfajová je absolventkou Lekárskej fakulty Masarykovej univerzity v Brne, ktorú ukončila štátnou skúškou v roku 2019. Po absolvovaní štúdia sa začala venovať odboru oftalmológia na Oftalmologickom nelôžkovom oddelení FN Nové Zámky, kde sa venuje diagnostike ochorení predného aj zadného segmentu oka, so zameraním na diagnostiku a liečbu ochorení sietnice a liečbu antirastovými faktormi. Okrem diagnostických vyšetrení sa venuje operačným zákrokom v oblasti okolia oka. K tímu CMO Topoľčany sa pridala v júli 2023 a doposiaľ tu pracuje na čiastočný úväzok. MUDr. Potfajová sa pravidelne zúčastňuje domácich ale aj zahraničných odborných kongresov.

  • profile-photo

    JUDr. Marta Balážiková

    manažérka, Topoľčany

    JUDr. Marta Balážiková je absolventkou Právnickej fakulty PEVŠ v Bratislave. Do roku 2018 pracovala ako koncipientka advokátskej kancelárie v Topoľčanoch, od 1.4. 2019 je projektovou manažérkou CMO, s r.o. Od začiatku sa aktívne zúčastňovala na všetkých prípravných činnostiach potrebných k otvoreniu nového pracoviska jednodňovej zdravotnej starostlivosti a špecializovanej ambulancie v odbore oftalmológia v Topoľčanoch, v súčasnosti sa podieľa na riadení fungovania pracoviska.

  • profile-photo

    Mgr. Rebeka Klingová

    koordinátorka OTZ, Bratislava

    Mgr. Rebeka Klingová nastúpila do CMO v máji 2020, po viac dva a pol roku na pozícii zdravotníckého laboranta v centrálnej tkanivovej banke v UNB Ružinov. Druhý stupeň vysokoškolského vzdelania nadobudla na Karlovej univerzite v Hradci Králové v odbore zdravotnícka bioanalytika. V CMO v pozícii koordinátorky očného tkanivového zariadenia (OTZ) zodpovedá za odber, spracovanie a distribúciu darcovských očných tkanív (rohoviek). Hovorí anglicky a maďarsky.

  • profile-photo

    Mgr. Imgard Mačeková

    odberová špecialistka OTZ, Bratislava

    Mgr. Imgard Mačeková nastúpila do očného tkanivového zariadenia CMO v Bratislave v októbri 2022, po roku pôsobenia v pozícii zdravotníckeho laboranta na oddelení patologickej anatómie v NOÚ Bratislava. Druhý stupeň vysokoškolského vzdelania nadobudla na Trnavskej univerzite v Trnave, v odbore laboratórne vyšetrovacie metódy v zdravotníctve. V CMO pracuje na pozícii odberovej špecialistky očného tkanivového zariadenia (OTZ). Zodpovedá za odber, spracovanie a distribúciu darcovských očných tkanív (rohoviek). Aktívne ovláda anglický a nemecký jazyk.

  • profile-photo

    Mgr. Lenka Zubčáková

    optometristka očnej kliniky, Bratislava

    Pracuje v Centre mikrochirurgie oka od októbra 2020 na pozícii optometristka očnej kliniky. Je absolventkou magisterského štúdia Lekárskej fakulty Masarykovej univerzity v Brne v odbore Optometria. Počas štúdia získavala praktické skúsenosti pri práci v niekoľkých optikách v Brne a Bratislave. Po ukončení štúdia pôsobila v očnej optike v Brne ako optometrista. Hlavnou náplňou jej práce je určovanie optimálnej okuliarovej korekcie, aplikácia kontaktných šošoviek, vyšetrovanie pacientov na oftalmologických prístrojoch ako je perimeter, Pentacam, OCT a iné. Vrámci celoživotného vzdelávania sa pravidelne zúčastňuje odborných vzdelávacích kongresov a akcií zameraných na optiku, optometriu a oftalmológiu. Aktívne ovláda anglický jazyk.

Další zdravotný personál:

    • Monika Doležalová

      zdravotná sestra v ambulancii, Bratislava

    • Bc. Jelena Zubac

      zdravotná sestra a inštrumentárka operačnej sály, Bratislava

    • Bc. Beáta Popálená

      inštrumentárka operačnej sály, Bratislava

    • Mgr. Lucia Kojnok

      inštrumentárka operačnej sály, Bratislava

    • Simona Malčeková

      zdravotná sestra, Bratislava

    • Elena Farkašová

      zdravotná sestra, Bratislava

    • Zdena Javorková

      zdravotná sestra, Bratislava

    • Bc. Veronika Opáthová

      zdravotná sestra, Topoľčany

    • Monika Gudábová

      zdravotná sestra, Topoľčany

    • Mgr. Silvia Koleňáková

      zdravotná sestra a inštrumentárka operačnej sály, Topoľčany

    • Mgr. Jana Molnárová

      inštrumentárka operačnej sály, Topoľčany

    • Mgr. Mária Voráčková

      inštrumentárka operačnej sály, Topoľčany

    • Alena Frištáková

      sanitárka a upratovačka, Topoľčany

    • Katarína Uríková

      zdravotná sestra a inštrumentárka operačnej sály, Topoľčany

  • Recepcia:

    • Dominika Daňo

      Bratislava

    • Michaela Ládiová

      Bratislava

    • Kristína Geričová

      Bratislava

    • Miriama Nagyváti

      Topoľčany

    • Michaela Ládiová

      Bratislava

    • Ing. Zuzana Mošaťová

      Topoľčany

  • Správca siete:

    • Ing. Tomáš Harman

      Bratislava

    • Miroslav Stanček

      Topoľčany